Over RE-ROUTE

Mijn naam is Joris van Hal, oprichter en eigenaar van RE-ROUTE.

RE-ROUTE, “re-routen”. “To re-route” of “to reroute” zeggen de Engelsen, wat zoveel wil zeggen als “omleiden”. Voor ons betekent het; opnieuw de juiste weg vinden, via andere wegen op het goede spoor komen met als doel de juiste bestemming te bereiken.

“Re-” in RE-ROUTE staat ook voor re-integratie. “Route” in RE-ROUTE is een knipoog naar mijn persoonlijke werkverleden in de wereld van transport en logistiek. Met mijn achtergrond als logisticus en bedrijfskundige ben ik jarenlang als (logistiek) manager leidinggevende geweest bij diverse organisaties. Daarin ben ik geboeid geraakt door de dynamiek van “de mens in de organisatie”. Wat drijft mensen? Wat motiveert mensen? Wat hebben mensen nodig om te kunnen excelleren in hun werk? Wat maakt mensen gelukkig in het werk wat ze doen? Juist met die vraagstukken houd ik me het liefst bezig. 

En dat is nu precies wat we doen met RE-ROUTE. Binnen RE-ROUTE houden we ons bezig met het helpen van mensen in hun zoektocht naar ander werk, bijvoorbeeld in een 2e spoor re-integratietraject of een outplacementtraject. Of meer in de vorm van organisatorische loopbaanvraagstukken, successieplanning binnen organisaties en/ of met individuele (loopbaan)coaching. Alles in ons werk is gericht op het vinden van passend en duurzaam werk en -omstandigheden, waar mensen gelukkig van worden.

Wat doen we daar voor? In grote lijnen is onze aanpak als volgt samen te vatten. 

Bij aanvang van een traject wordt er aandacht besteed aan het inzichtelijk maken van de vaardigheden, interesses, competenties en ambities van de betrokken medewerker. Door middel van testen en in individuele gesprekken worden deze volledig in kaart gebracht. Tevens wordt uitgebreid stil gestaan bij de opgedane werkervaring en scholingsachtergrond van betreffende medewerker. Vervolgens zal aandacht worden besteed aan de beroepswensen van betrokkene. In deze fase wordt door middel van individuele gesprekken en diverse testen inzicht verkregen in de mogelijke beroepsthema’s en -richting(en). Als het persoonsprofiel en zoekprofiel kristal helder is, helpen we betrokkene met het “arbeidsmarktklaar” maken en/ of helpen we betrokkene met de voorbereidingen voor de volgende carrière stap. 

In het geval van externe arbeidsmarktbenadering begeleidt RE-ROUTE actief in alle fasen van het (sollicitatie)traject. Aandacht wordt onder meer besteed aan:

  • Bepalen van de zoek strategieën (op welke wijze vinden we de juiste werkgever?);
  • Het opstellen van een eigentijds curriculum vitae, passend bij de werkgever en/ of vacature;
  • Het schrijven van een (open) sollicitatiebrief;
  • Voorbereiden en voeren van een sollicitatiegesprek;
  • Jobsearch en actieve jobhunting;
  • Definiëren en benaderen van het eigen netwerk;
  • Benaderen van het netwerk van RE-ROUTE;
  • Professionalisering en inzet van LinkedIn en andere social media;
  • Zorgen voor onderscheidend vermogen in alle vormen van presenteren.

In alle gevallen is het doel de betrokken medewerker succesvol te kunnen plaatsen in een passende en duurzame nieuwe baan en dito werkomgeving. Onze aanpak, persoonlijke betrokkenheid en brede expertise is een bewezen succesvolle combinatie. 

Kunnen we jou ergens mee helpen?

Hartelijke groet,

Joris van Hal

outplacement; outplacement; outplacement; outplacement; outplacement; outplacement; outplacement; outplacement; outplacement; outplacement; outplacement